vrijdag 14 maart 2014

DWZI … some dreams do come true

Deze Week Zag Ik … een droom uitkomen ...


Al jaren droom ik weg bij de gedachte viool te kunnen spelen, maar telkens kwam het er maar niet van. Ik had er allerlei redenen voor; de belangrijkste was nog wel dat ik het al zo druk had; waar moest ik de tijd om te oefenen vandaan toveren ? Verder was het ook wel zo dat toch wel wat mensen in mijn omgeving er nou niet bepaald enthousiast over waren. Opmerkingen als "daar ben je toch veel te oud voor" en "dat leer je nooit - de viool is een van de moeilijkste instrumenten" waren nou ook niet bepaald enthousiasmerend te noemen.

Maar ineens was mijn inzicht daar. Wat nou geen tijd om te studeren ? Het is toch geen plicht, maar juist ontspanning. En daar kun je nooit genoeg tijd voor hebben ! En die stomme opmerkingen over dat ik te oud zou zijn ?? Ach kom zeg, je bent toch nooit te oud om te leren. Al ben je 80 en je wilt nog Rechten studeren; why not ? Dus ik heb me ingeschreven voor een proefles, en vandaag was het zover. Ik heb voor het eerst een viool vastgehouden, heb de eerste noten geleerd, heb pizzicato gespeeld (=getokkeld op de snaren), en ben zelfs met de strijkstok in de weer geweest. Dat laatste was niet bepaald een succes - het klonk echt tenenkrommend vals ;-)

Ik vond het geweldig om te doen, en voel me helemaal trots op mezelf dat ik deze stap heb gezet, en heb me ook ingeschreven voor echte lessen. Of dat thuis gewaardeerd gaat worden, tja, dat moet nog blijken. MeneerX zei al gekscherend dat ie een tuinhuis gaat regelen waar ik in mag oefenen tot ik de viool een beetje onder de knie heb. Komt dat even goed uit : ik heb altijd een heuse Pipowagen in de tuin willen hebben. Misschien wordt die droom ook nog wel bewaarheid ;-)

Fijn weekend,
X!


8 opmerkingen:

 1. Wat gaaf zeg!! Zo goed dat je dat gedaan hebt! Ik al jaren graag piano leren spelen, maar ja, die berg je iets minder makkelijk dan een viool, hahaha!
  En jaa, een pipowagen! Wat je beloofd moet je doen, toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!!! Echt wow dat je dat bent gaan doen. En je hebt groot gelijk je bent nooit te oud ervoor. Tja in het begin met oefenen zou het nog wel even duren dat mensen de oordoppen eruit halen, maar straks en dat duurt volgens mij niet lang speel je zo iets weg. Want je bent zo enthousiast. Echt top.

  Ook ik heb het vroeger als kind graag willen spelen, maar zo stom geweest om mijn onzekerheid de baas te laten zijn, want een stoer instrument is het niet, nu denk ik er anders over.

  Veel plezier met spelen en oefenen.
  Lieve groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor dat je iets doet waar je al lang van droomt! Succes met je lessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijd maken voor jezelf: een magisch geschenk voor je geliefden.
  Geniet van elke noot!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mr. X heeft jaren lang piano les gehad, misschien kunnen jullie een duo beginnen hi-hi

  BeantwoordenVerwijderen