vrijdag 12 juli 2013

DWZI ... fruit !

Deze Week Zag Ik een overwachte vrije dag, die ik gezellig ingevuld heb met little JuffrouwX. Zij mocht zeggen wat ze wilde doen, en het werd fruit plukken ! Als er twee gek zijn van fruit, dan zijn wij het wel. We hebben dan ook bewust de lunch overgeslagen omdat we die wel in zouden vullen met bakken vol fruit eten, ieder een eigen bak; we zagen het helemaal voor ons...
Volgens de informatie op de website van de pluktuin waren de kruisbessen en zwarte bessen plukrijp, en we gingen vol goede moed op weg. Helaas bleek, daar aangekomen, dat de kruisbessen nog lang niet rijp waren - ze waren nog klein en erg zuur. Dat gold helaas ook voor de zwarte bessen. Maar ja, omdat we toch ruim 80 kilometer onderweg waren geweest, hebben we voor de vorm maar een (half) bakje fruit geplukt ..

... zie hier little JuffrouwX die de schamele oogst zure kruisbessen eerlijk aan het verdelen was over onze twee bakjes ...
... gelukkig hadden de bijen wel genoeg te eten ;-) ...

Na het fruit plukken zijn we maar naar de supermarkt gegaan, en hebben daar heerlijke zoete bramen, bosbessen, frambozen en aardbeien gekocht. En zo kwam het toch nog goed met onze lunch ;-)

Fijne week,
X!
4 opmerkingen:

 1. lekkere snoeperds van me, tot zaterdag!
  Nonna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ♥♥♥♥ ach, wat een rijkdom zeg .. en wat een schattige foto's ♥♥♥♥
  Fijne week gewenst! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nederland is groot, hier in het zuiden ben ik inderdaad al volop van de kruisbessen aan't oogsten. Maar ik vind ze sowieso erg zuur, ik ga voor mijn Schone Papaatje 'krosjelevlaai' maken, en daar gaat heel veel suiker in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lief.... hier in het noorden worden de kersen net rood.

  BeantwoordenVerwijderen