vrijdag 31 mei 2013

DWZI ... Mariken

Deze Week Zag Ik ...
... een met sportschoenen en borstnummer uitgedoste Mariken; geheel in stijl voor de Marikenloop - de Ladies Run waar ik mij 3 maanden geleden, toen ik nog maar net een paar minuten achter elkaar kon hardlopen, op een avond enthousiast en eigenlijk onnadenkend voor inschreef. De afgelopen maanden hebben voor mij continu in het teken gestaan van de voorbereidingen voor deze Run. En zondag was het dan zover...

... en wat heb ik genoten ! Het rennen ging als vanzelf en ik heb werkelijk de hele 5 kilometer met een grote smile op mijn gezicht rondgelopen. Ik ben geen moment buiten adem geweest, was bloedfanatiek en gefocust op de eindstreep, en heb 'm dan ook met een stuk reserve gehaald in een voor mij recordtijd van 34.09 minuten ! Ontzettend blij en super trots ben ik dan ook met mijn medaille en de bos Marikenbloemen van man en dochter die na de finish op mij wachtten :
Deze medaille staat voor mij symbool voor mijn doorzettingsvermogen, voor het opzoeken en overgaan van mijn grenzen, voor de extra eelt onder mijn voeten, voor de heerlijke après-hardlopen douches, voor de goede nachtrust, voor mijn sterk verbeterde conditie, voor alle keren dat ik bij de eerste stap al wenste dat het erop zat maar dat ik toch door ging, voor alle runners high momenten, maar ook voor de ontelbare "waar ben ik aan begonnen" momenten.

Ik draag deze medaille op aan alle vrouwen die zich net als ik de afgelopen maanden hebben ingezet om op 26 mei jl. met elkaar het bedrag van €16.396,70 voor KiKa bij elkaar te rennen. Ik hoop met heel mijn hart dat er veel goeds met dit geld gedaan en bereikt mag worden.

En nu ? Blijf ik nu hardlopen ? Jazeker ! Het zou eeuwig zonde zijn van mijn bloed-zweet-en-tranen de afgelopen maanden, om het opgebouwde weg te laten slippen. Ik ken mezelf en ik merk nu al dat ik een soort van stok achter de deur nodig heb. De bank zit immers ook heel erg lekker ;-) En daarom heb ik besloten om regelmatig mee te gaan doen aan Runs en om op die manier een bijdrage te leveren aan niet alleen mijn gezondheid, maar ook aan een goed doel. Over 8 dagen ga ik weer knallen - nu op de Ladies Run Rotterdam voor stichting Pink Ribbon.

Fijne week,
X!

14 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat knap van je! Je mag terecht super trots op jezelf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je (en helemaal dat je er mee doorgaat ;-)
  Natuurlijk is het ook nog voor een goed doel! Wij lopen niet maar fietsen voor Alpe d'HuZes komende week; wat een sportieve bloggers zeg....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan, en duidelijk niet alleen voor jezelf !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, hartstikke knap! Wat fijn dat het zo goed ging,
  da's wel een extra stimulans lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat goed, ik heb al een paar keer Evi erop gezet, maar nog nooit verder gekomen dan les 9.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan Vera! Daar mag je trots op zijnl je hebt het ren virus te pakken lees ik. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap zeg! ik zal het je niet snel na doen. Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed! Blijf rennen... en genieten! ben zelf net begonnen met hardlopen en als ik jouw stukje zo lees raak ik ook extra gemotiveerd om door te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk gevoel zal dat zijn. Wat tof ook dat het zo vanzelf ging.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik mag wel zeggen dat heb je knap gedaan, ik doe het je niet na (die autostoel zit zo lekker he)ik heb respect voor je.
  liefs Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed joh, wat een overwinning! Ik kan nu 30 minuten achter elkaar, maar da's bij mij nog geen 5km....ik train nog even met je mee (door)

  Hardloopze! (En ja: het is lekkerder dan ik ooit had kunnen denken!)

  BeantwoordenVerwijderen