vrijdag 10 augustus 2012

DWZI ... Soe Soe de Fopspenen Fee

Deze Week Zag Ik ...


deze mooie tekening van little JuffrouwX voor Soe Soe de Fopspenen Fee. Na ruim 3 jaar trouwe dienst, was de tijd gekomen om nu echt - definitief - afscheid te nemen van haar speentje. Er zijn de afgelopen jaren heel wat pogingen ondernomen om van het speentje af te komen, maar telkens zwichtten manlief en ik vanwege een zwakke ruggegraat, of in onze ogen goede redenen, en gingen we weer overstag.
Maar dit keer zouden we het anders aanpakken, en dat hebben we ook gedaan. Er ging een intensieve voorbereiding aan vooraf, inclusief tekeningen, gespreide afscheidsmomenten (uiteraard had little JuffrouwX meer dan 1 speen), stickers, verhaaltjes, optredens, spelletjes, en complimenten alom. En afgelopen zondag was het moment dan daar dat Het Laatste Speentje ook op weg ging naar Soe Soe. Zij zou ze meenemen in het vliegtuig, helemaal op weg naar Amerika, om daar bewaard te worden voor little JuffrouwX baby's later (ze wil er 5 trouwens : 3 meisjes en 2 jongens; hoe komt ze erbij ?! ;-). In ruil zou little JuffrouwX een mooie fiets krijgen.
Het afscheid ging goed : ze heeft de speen uitgebreid geknuffeld en bedankt en heeft 'm zelf in de brievenbus gedaan. Na terugkomst in de tuin, vond ze haar nieuwe fiets.
Inmiddels heeft little JuffrouwX heel wat rondjes gefietst, en die speen ? Daar wordt bijna niet over gesproken. Heel af en toe, met name als ze niet wil slapen, vraagt ze waar 'ie is. Maar als we eerlijk zijn, dan valt het "afkicken" reuze mee. En zijn wij reuze trots op onze grote meid !

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Goed gedaan. en wauw, een nieuwe fiets ervoor in de plaats. Ben benieuwd of ze later als ze zelf mama van 5!is vraagt om de speen voor haar kleintjes. haha. lieve groetjes kathy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben ook benieuwd ! Maar ik bewaar de speentjes wel, in de "herinneringen"doos, just in case ;-)

   Verwijderen
 2. Wauw wat een super super goed afscheid zeg en ja het blijft inderdaad moeilijk hoor!!!!
  Goed gedaan little JuffrouwX!!!En een super mooie fiets!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf gedaan! En wat een scheetje met haar 5 kinderen <3

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, hele effectieve rituelen uiteindelijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha jeetje dat was wel een hele toer! Gelukkig is het nu gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ja kleine meisjes worden groot. Wat een scheet dat ze 5 kinderen wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed zeg! Knappe meid!
  En wauw! 5 kids! Lief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen