zondag 25 mei 2014

DWZI ... Throwback Sunday

Deze Week Zag Ik mezelf weer meedoen aan de Marikenloop, de race waar het vorig jaar allemaal mee begon.


Ik schreef me in januari 2013 in, toen ik nog maar een paar minuten achter elkaar kon rennen. Het meedoen aan de Marikenloop was bedoeld als stok achter de deur om nou echt eens wat aan mijn conditie te doen. Want sport en ik, dat staat nou eenmaal voor een haat-/liefdeverhouding ;-)

Na het voltooien van de Marikenloop 2013 heb ik het hardlopen vast weten te houden. Ik heb het afgelopen jaar nog aan een aantal andere hardloopwedstrijden meegedaan want dat blijkt voor mij De Stok te zijn die ervoor zorgt dat ik in beweging blijf - ik wil immers niet afgaan tijdens de races ;-)

Inmiddels heeft het hardlopen me zoveel gebracht dat ik daar niet meer zonder zou kunnen/willen. Maar goed, hieronder mijn plog van de Marikenloop 2014 :

Afgelopen zondag begon mijn dag met het checken van de temperatuur : het zou warm worden, volgens weeronline ..


Ik pakte mijn tas in, deed mijn korte shorts en luchtig shirt aan en ging op pad ...


Tijdens de warming up op het veld met de brandende zon op mijn bol had ik het loeiheet, en daar al nam ik me voor om de run rustig te gaan doen.


Vooraf was ik erop gebrand om mijn tijd van vorig jaar te kloppen, maar ik besloot ter plekke om daarvan af te zien. Het uitlopen was al een uitdaging genoeg; met name het stuk in het bos was niet te harden. Het grintpad gaf enorm veel stof af - het was gewoon stofhappen - en er stond geen zuchtje wind. Maar ik heb het gehaald, en heb mijn tijd zelfs nog weten te verbeteren met een kleine 2 minuten ! Trots en voldaan nam ik mijn Marikenbloemen en medaille in ontvangst !


Al had er qua verbetering van tijd veel meer in gezeten, ik kijk terug op een geweldige run. Ik was ook niet "op" en genoot achteraf van de Pasta PartyKortom, het was weer een geslaagde run; volgend jaar ben ik weer van de partij. Want hardlopen en ik, dat staat inmiddels voor een liefdesverhouding !

Fijne week,
X!

4 opmerkingen:

 1. Knappe prestatie want het was behoorlijk warm!
  Ga ook weer beginnen met lopen want een beetje verslapt de laatste tijd. Als je bezig bent is het toch ook wel weer heerlijk!
  Fijne week en groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Vera, complimenten hoor! Lekker genoten van je pasta? was niet arrabbiata hè ! xx nonna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig hoor! Super dat je je tijd hebt verbeterd ondanks de hitte. liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben super trots op je !
  Mister X

  BeantwoordenVerwijderen