vrijdag 6 april 2012

DWZI ... chocolade !



Deze week kwam ik thuis met een volle doos zelfgemaakte bonbons. Jummie ! Zelf bonbons maken is erg bewerkelijk, en ik denk ook niet dat ik alle soorten nog eens ga maken. Maar onderstaand recept is behalve erg simpel ook erg lekker, dus als je nog eens een gaatje over hebt, en iets speciaals wilt serveren, dan is hier het recept :


INGREDIËNTEN 

  1. 300 gram marsepein
  2. 40 gram kleine stukjes droog fruit of schoongeboende en geraspte sinaasappelschil
  3. 10 gram suikerstroop (kook 250 gram suiker met 125 cc water, en laat het afkoelen)
  4. Chocolade

WERKWIJZE :

  • Meng de marsepein met de suikerstroop en de kleine stukjes droog fruit (of sinaasappelschil)
  • Rol de marsepein uit tot een dikte van 1,5 cm. 
  • Steek of snijd de marsepein in kleine vormpjes
  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Doe de stukjes marsepein in de gesmolten chocolade en haal ze eruit met een vork
  • Garneer eventueel met iets leuks
  • Laat de bonbons drogen op een stuk bakpapier
  • Geniet ervan !!

4 opmerkingen:

  1. Zoals je het beschrijft moet het wel te doen, maar lijkt me best een handigheidje, ze zien er lekker uit.

    Groeten Miny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig!! Volgens mij heb je wel een talent hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die bonbons zien er heerlijk & mooi uit ik ga ze zeker ook een keer maken! Groetjes Rineke

    BeantwoordenVerwijderen